• Uyuşturucu imalatı ve ticaretini önleme çalışmalarına kararlılıkla devam eden Kadirli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, hakkında 19 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası olan S.B. isimli şahıs 22 Haziran 2023 tarihinden itibaren yapılan araştırma ve fiziki takip sonucu 25 Temmuz 2024 tarihinde saklanmış olduğu metruk bina içerisinde Jandarmanın nefes kesen operasyonuyla kıskıvrak yakalanarak cezaevine sevk edildi.

  • Orta Asya,Yakın Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde orta yoğunluktaki iç savaşlar sebebiyle Türkiye’ye yönelik artan göçler artık demografik bir istilaya dönüşmüş durumda.
    Bundan önce de geçmişte pek çok kez göç dalgasına maruz kalmış bir ülkeyiz ama şu an içinde bulunduğumuz durum durum,boyut ve etki itibariyle öncekilerden çok farklı.Yani bizim göç diye tabir ettiğimiz durum şu şartlarda istila boyutuna ulaşmış durumda.Toplam göçmen nüfusu 6 milyonu geçmiş durumda,yani nüfusun %8’lik bir dilimini oluşturuyor,kişi başına düşen sığınmacı açısından dünyada bir numarayız.Dünyanın her yerinde bu göç politikası kontrollü bir biçimde uygulanırken biz kapıları açıp her kaçanı misafir etmeyi seçtik,haliyle misafir giderek ev sahibi olmaya başladı pek çok kentte.Öyle ki bazı kentlerimizin kenar mahallelerinde bizler Türk olarak azınlık grubuna düşmeye başladık.Bu tablonun göç tabiri ile ifade edilmesi manasız,tam bir istila.
    Son 30 yılda ateş çemberinin ortasında kalmış ve etrafında 20’ye yakın savaş çıkmış ve bunların neredeyse tamamından etkilenmiş bir ülke olarak kapıları profil ayırt etmeden sonuna kadar açmak elbette şimdi olmasa da yakın gelecekte pek çok kaygıyı beraberinde getirecektir.Demografik istilaya bağlı siyasi ve kültürel hakimiyetimiz zedelenecek,zaten binlerce işsizsin olduğu ülkemizde bu sayı kat be kat artarak ekonomiye ekstra yük bindirecektir.Göçten yoğun olarak etkilenen yerleşim merkezlerinde sosyal yaşamı etkileyen güvenlik kaygıları da artmaya devam edecektir. Erkek nüfusun fazla olması ve doğum oranlarındaki hızlı artış,kaygıları daha da arttırıyor.
    Geldiğimiz nokta itibariyle devletimizin bu sığınmacı kitleyi ülkelerine göndermesi ya da uluslar arası hukuk protokollerine göre sığınmacı kamplarına alınması artık son derece mühim hale gelmiştir.Ve bu kampların kendi ülkeleri yani Suriye’nin kuzeyinde kontrol altında tutulan yerlerde olması Türkiye’nin güvenliği açısından son derece önemli olacaktır.Şimdilik etrafta uçuşan sinekler mide bulandırıyor ama yarın bir gün bu sinek yemeğinize kadar girerse o zaman masadan kalkıp gidersiniz.

  • Son Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle ilçemiz Kaymakamlığına atanan Çanakkale Biga Kaymakamı Erdinç DOLU, ilçemizdeki görevine 25 Temmuz 2024 tarihi itibariyle başladı.
    Dün Sabah Kaymakamlık bahçesinde Kadirli Belediye Başkanı Mustafa Mert OLCAR, Kurum Yöneticileri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Siyasi parti İlçe Başkanları, Köy ve mahalle Muhtarları ve personel tarafından karşılanan Kaymakam Erdinç DOLU, karşılamaya gelenlere teşekkür ettikten sonra Kurum Yöneticileriyle tanışma toplantısı yaptı.
    Haber :
    Kıymet Çeri Önal

  • Uyuşturucu ile mücadeleye bugün de geçit verilmedi. Kadirli İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince 23 Temmuz 2024 günü icra edilen operasyonda, bir şahsın evinin bahçesinde ekili vaziyette çok miktarda “Hint Keneviri” bitkisi ele geçirilmiştir. Yakalanan 1 şüpheli şahıs hakkında Nöb. C. Savcısının talimatı doğrultusunda adli işlemlere başlanılmıştır.

  • Kadirli’de belediye zabıta müdürlüğü ekipleri tarafından kasap, fırın ve marketlerde yapılan denetimler aralıksız devam ediyor.
    Denetimler kapsamında hijyen başta olmak üzere gramaj, fiyat listesi ve ruhsat konularında kontrollerini sıklaştıran zabıta ekipleri, gerekli ikaz ve uyarıları yapıyor, kurallara uymayanlara son çare olarak cezai işlem uyguluyor.
    Belediye Başkanı Mustafa Mert Olcar, vatandaşların gıda ürünlerini daha sağlıklı bir şekilde tüketmeleri için ekiplerin denetimlere ara vermeden devam edeceğini belirterek, “Zabıta ekiplerimizce düzenlenen idari para cezalarını uygulamadan önce gerekli ikaz ve uyarılar yapılmakta en son çare olarak cezai işlem uygulanmaktadır. Amacımız ceza yazmak değil, kamu düzenini sağlamaktır. Yapılan her ihlal birden fazla kişiyi olumsuz etkilemektedir.” dedi.

  • İlçemize bağlı Mehmetli Beldesi Armağanlı Mahalle Camii’nde eğitime devam eden öğrenciler yemekte buluştu.
    Mahallede bulunan Dostlar Lokantası işletme sahibi Yılmaz İBİCİOĞLU her yıl olduğu gibi bu yıl da Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine yemek ikramında bulundu.
    Programa İlçe Müftümüz İbrahim AKYÜZ, Vaiz İbrahim TAPIKARA, Cami görevlisi ve Öğrenciler katıldı. Öğrencilerin okumuş olduğu Yasin-i Şerif ve kısa surelerin ardından Vaiz, TAPIKARA tarafından dua edildi.
    Programın ardından Müftü AKYÜZ; işletme sahibi Yılmaz İBİCİOĞLU’na böyle güzel bir hayra imza attığınız için size teşekkür ediyorum dedi. Çektirilen hatıra fotoğrafının ardından program sona erdi.

  • KURUM DALINDA OSMANİYE TGC İL TEMSİLCİSİ VE KADİRLİ GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI MUZAFFER YÜKSEL KAYA’DA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ
    Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin basın özgürlüğünün önemini vurgulamak amacıyla 1989 yılından bu yana verdiği Basın Özgürlüğü Ödülleri törenle sahiplerini buldu. Tören, Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü olan 24 Temmuz 2024 Çarşamba günü saat 13.30’da TGC Burhan Felek Konferans Salonu’nda düzenlendi. Törende kişi dalında gazeteci Timur Soykan, kurum dalında ise Deprem Bölgesi’ndeki gazeteciler adına TGC Temsilcileri ve Basın Meslek Örgütleri Basın Özgürlüğü Ödülü’nü aldı.

     

    Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Munyar törenin açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Yaşadığımız topraklarda gazeteciliğin geçirdiği zor zamanlar hiç bitmiyor. Bu yıl da 24 Temmuz Basın Özgürlüğü Günü’nü ağır sorunlarla karşılıyoruz. Basın özgürlüğü, çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazıdır. Kamuoyunun gerçekleri öğrenme, doğru haber alma hakkı olarak belirlenen basın özgürlüğünün önündeki engeller bu ülkede yaşayan her yurttaşı olumsuz etkiliyor. Sansür, oto sansür, haberlere erişimin engellenmesi, yayın durdurma, ağır para cezaları, resmi ilan kesintileri, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün önündeki önemli engeller olmaya devam ediyor. Basın emekçilerine yönelik psikolojik ve fiziksel şiddet, hedef gösterme eylemleri maalesef her gün biraz daha artıyor. Basın Özgürlüğü Anayasamız gereğince resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini kapsıyor. Bu yüzden ülkedeki tüm partilerin, kamu ve özel kurumların basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne saygı göstermesi büyük önem taşıyor. Deprem Bölgesindeki meslektaşlarımızın ailelerini, arkadaşlarını, evlerini, iş yerlerini kaybetmelerine, uğradıkları tüm baskılara rağmen gazetecilik mesleğini sürdürmeye devam etmelerinin olağanüstü bir fedakârlık olduğunu biliyoruz.  Yönetim Kurulumuz adına inatla araştırmacı gazeteciliğe devam eden, yurttaşlarımızı bilgilendiren, deprem bölgesinde görev yapan tüm meslektaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

    Kişi dalında ödül alan gazeteci Timur Soykan plaketini Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Munyar’dan aldı.  Timur Soykan ödül alırken yaptığı konuşmada şunları söyledi:
    “Bu ödüle layık görülmek benim için çok büyük bir onur. Jüri üyelerine ve TGC Yönetim Kurulu’na teşekkür ederim. Her gün karakoldayız, her gün ifadeye gidiyoruz. Artık polislerle ahbap-çavuş olduk. Bir ay içerisinde yaşadıklarımızı söyleyeyim: Bir Yeni Zelanda uyuşturucu baronu benden şikâyetçi olmuştu. Onun için ifade vermeye gittim. Kamu bankası Halkbank,  mafyaya 400- 550 milyon kredi vermiş. Onun haberini yapmıştı. Onunla ilgili gittik, ifade verdik. Yaptığımız haberlerin hepsi belgeli. Eskiden belge olduğunda dava açmıyorlardı. Artık yargı da kontrolden çıkmış. Belgeli haberleri de dava ediyorlar.  Biz ifademizi verir, duruşmalara da çıkarız. Adliyeler ikinci evimiz oldu”
    Osmaniye’den Basın Özgürlüğü ödülüne layık görülen TGC Osmaniye İl temsilcisi Muzaffer Yüksel Kaya’ nın ödülünü ise Avrupa Birliği Kadın Hukukçular Derneği kurucu üyesi ve Avrupa Kadın Lobisi üyesi NazanMoroğlu’ verdi. Muzaffer Yüksel Kaya yaptığı konuşmada “ doğası harika bir kentte yaşıyoruz. Sizlere kadim coğrafyamın kültüründen, türkülerinden, ağıtlarından, aşıklarından, Karacaoğlan’dan ,Yaşar Kemal’den bahsetmek isterdim. Ama her zaman olduğu gibi kuralları ve konuları memleketi yönetenler belirliyor. Resmî rakamlara göre Osmaniye’de basiretsiz belediyecilik anlayışı ve ehliyetsiz imar müdürlüklerinin hazırladığı İmar uygulaması sebebiyle 1100 kişi katledildi. Bir çok gazetecimizin iş yerleri yıkıldı. Ama hiç biri zerre kadar taviz vermeden ilkel şartlarla da olsa görevine devam etti. Bu takdire şayandır” dedi.

  • Kadirli Belediye Başkanı Mustafa Mert Olcar, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında basın çalışanlarının halkın sesi olduğunu belirtti.
    Gazetecilerin, halkın doğru ve tarafsız bilgiye ulaşmasını sağlayarak demokrasinin temel taşlarından birini oluşturduğunu ifade eden Başkan Olcar, “Özgür ve bağımsız basının, güçlü bir toplumun temelini oluşturduğuna inanıyorum. Üstlendikleri sorumlulukların bilincinin farkıyla çalışan, etik kurallarına ve meslek ilkelerine bağlı yayıncılık yaparak kamuoyunu tarafsız, hızlı ve doğru biçimde bilgilendiren kıymetli basın mensuplarımızın üzerine düşen görevleri aynı duyarlılıkla yerine getirmeye devam edeceğine yürekten inanıyorum. Mesleklerini özveri ile icra eden tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyorum” dedi.

  • Kadirli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmethan Yüksel, TOBB tarafından Ankara’da düzenlenen İçişleri Bakanı Ali YERLİKAYA’nın da katıldığı İstişare toplantısına katıldı.
    Toplantıda söz alan Başkan Yüksel Kadirli’nin sorunları ve ihtiyaçlarını dile getirme fırsatı buldu.
    Yüksel, İçişleri Bakanı Ali YERLİKAYA’ya Oda tarafından hazırlanan ve İlçemizin sorunları ile çözüm önerilerini içeren bir rapor sundu.
    Bakan Yerlikaya’ya bizi dinlediği için ve en kısa süre içerisinde raporlarımızın çözüme kavuşacağı sözü için teşekkür ediyorum diyen Yüksel “Kadirli’mizin sorunları ve daha iyi bir Kadirli için her platformda odamızı ve Kadirli’mizi temsil etmeye devam edeceğiz.”
  • Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Cihangir, mesajında basının toplum için taşıdığı büyük önemi ve gazetecilerin üstlendiği kritik rolleri vurguladı.
    Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti (CGC) Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olan Ali Cihangir, basının yaşanılan bölge ve dünyadaki gelişmeler hakkında halkı bilgilendirerek vatandaş ile devlet arasındaki iletişimi sağladığını ve kamuoyu oluşturulmasında önemli bir rol oynadığını ifade ederek; “Basın yaşanılan bölge ve dünyadaki gelişmeler hakkında halkı bilgilendirerek vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok görev ve sorumlulukları üstlenmektedir,” dedi.
    Başkan Cihangir, özellikle sosyal medyada yaşanan bilgi kirliliğine dikkat çekerek, toplumun doğru ve güvenilir habere ulaşmasında basının varlığının önemli yer teşkil ettiğini belirtti.
    Başkan Ali Cihangir, mesajında “İlkeli, tarafsız, doğru ve özverili görev ifa eden basın mensubu meslektaşlarımın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarında kolaylık ve başarılar diliyorum, Bu vesileyle, ebediyete intikal eden tüm gazetecilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olanlara ise sevdikleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir ömür temenni ediyorum,” ifadelerini kullandı. CGC BASIN