YANIK SEL BÖLGESİNDE ALAN İNCELEMESİNDE VE KRİZ KOORDİNASYON ÇALIŞMALARINI YERİNDE TAKİP EDİYORUZ

10 Nisan 202650
Ak Parti Osmaniye Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık Kadirli’de meydana gelen sel baskınının yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu ve Kriz Koordinasyon çalışmalarını yerinde takip etti.
Yanık yaptığı açıklamada “Kadirli’mizde meydana gelen yoğun yağış ve sel felaketi nedeniyle yürütülen kriz ve koordinasyon çalışmalarını yerinde takip ediyoruz
Hemşehrilerimizin can ve mal güvenliği için tüm imkânlarımızla -Valiliğimiz, Kaymakamlığımız, Belediyemiz, AFAD’ımız, İtfaiyemiz, Emniyetimiz, sağlık ekiplerimiz ve ilgili tüm birimlerimiz- koordinasyon içinde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.
Bizler sahadayız, süreci yakından takip ediyoruz.
Evini, işyerini, emeğini, hatıralarını suya teslim etmek zorunda kalan her bir vatandaşımızın acısını yüreğimizde hissediyoruz. Bu zor günlerde hiçbir kardeşimiz yalnız değildir.
Bu vesileyle bir kez daha hayatını kaybeden iki hemşehrimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Yaralı hemşehrilerimize acil şifalar temenni ediyorum. Bu büyük afetten etkilenen, evi, iş yeri, aracı ve emeği zarar gören tüm kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Devletimiz güçlüdür, milletimizle birlikte bu yaraları saracağız. Rabbim ülkemizi ve aziz milletimizi her türlü afetten korusun”