Başkan Olcar’dan Basın Mensuplarına Anlamlı Buluşma

13 Ocak 202650

Kadirli Belediye Başkanı Mustafa Mert Olcar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçede görev yapan yerel gazete sahipleri ve ulusal basın temsilcileriyle Sülemiş Tesisleri’nde bir araya geldi. Samimi bir ortamda gerçekleşen programda, basın mensuplarının günleri kutlanırken, yerel basının ilçeye kattığı değer vurgulandı.

Programda gazetecilerle tek tek sohbet eden Başkan Olcar, basın emekçilerinin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesindeki rolüne dikkat çekti. Yerel ve ulusal basının, Kadirli’nin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişiminde önemli bir görev üstlendiğini ifade eden Olcar, basınla her zaman yapıcı bir iletişim içinde olacaklarını belirtti.

“Basın, demokrasinin temel taşlarından biridir”

Toplantıda konuşan Başkan Olcar, gazeteciliğin fedakârlık isteyen bir meslek olduğunu dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

“İlçemizde görev yapan yerel ve ulusal basın emekçilerimizle bir araya gelerek Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladık. Halkın doğru, tarafsız ve hızlı bilgiye ulaşması için gece gündüz demeden çalışan tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Basın, demokrasinin temel taşlarından biridir. Sizlerin özverili çalışmaları sayesinde vatandaşlarımız doğru bilgiye ulaşıyor. İyi ki varsınız.”

Yerel basına destek vurgusu

Başkan Olcar, yerel basının yaşadığı zorluklara da değinerek, Kadirli Belediyesi olarak basın mensuplarının her zaman yanında olduklarını ifade etti. Yerel basının güçlenmesinin, ilçenin gelişimi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Olcar, basınla iş birliği içinde çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Gazeteciler de düzenlenen programdan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Başkan Olcar’a teşekkür etti. Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı buluşmada, Kadirli’nin gündemine dair çeşitli konular da ele alındı.

Program, günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.