KADİRLİ’DE ANAOKULLARI AÇIK HAVA SINIFI UYGULAMA MODELİNE GEÇİYOR

15 Ekim 202458
İlçemizde bulunan Anaokulları, öğrencilerin esnek sayıdaki gruplar içinde, bireysel gelişimleri doğrultusunda öğrendikleri, duvarla bölünmemiş, geniş öğrenme ortamlarını sağlayan “Açıkhava Sınıfı Uygulama Modeli” ne geçilmesi için Kaymakam Erdinç DOLU, anaokulu müdürleriyle bir araya geldi.
“TÜRKİYE’DE BİR İLK UYGULANACAK”
Açık Hava Sınıfı uygulamasında çocukların günün en az iki saatini bahçedeki Açık Hava Sınıfında geçirdiği, her türlü hava koşulunda ve her gün çocukların ilgisi doğrultusunda velilerle birlikte hazırlanan öğrenme istasyonlarında etkinlikler yapıldığı, bahçe içerisinde kurulacak çocukların hayali olan kitap okuma alanlarında çocukların yağmurlu havalarda hikaye saatleri yapabileceği alanlarda eğitimler verilecek.
İlçedeki tüm Anaokullarında uygulamaya geçirilecek olan Açık Hava Sınıfı Uygulama Projesi için Kaymakam DOLU başkanlığında yapılan toplantıyla Proje Yürütücüsü Öğretmen Rumeysa ÇEVLİK ve okul müdürlerinin katılımıyla proje ile çocukların doğayla ve doğal materyallerle daha çok temas etmesi hedefleniyor.
Çocuklara ezbere bilgiler sunmak yerine çocukların kendi deneyimlerinden öğreneceği projede her okula ileri ve geri dönüşüm malzemelerinden öğrenme istasyonları tasarlanacak. Uygulama yapılırken çocuklar ve veliler sürece dahil olacak.Daha çok çocuğun okul bahçelerinde doğa temelli eğitimle buluşacağı bu uygulama ile Kadirli ilçemiz Türkiye genelinde projeyi tüm anaokullarında uygulayan ilk ilçe olacak.