Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması

8 Ekim 202461
Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması, 2013 yılından beri her sene olduğu gibi bu sene de 12. kez yol arkadaşlarını yarışmaya davet ediyor.
Her yıl farklı konularda gerçekleştirdiğimiz Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları, bu yıl “Hacı Bektâş-ı Velî” ve onun “Makalât” eseri etrafında şekilleniyor. İlkokul, ortaokul, lise ve yetişkin düzeyinde 4 farklı kategoride düzenlenecek yarışmamıza, kıymetli katılımcılarımızı bekliyoruz
12. Ufka Yolculuk ve Yeni Konusu Hacı Bektâş-ı Velî
Ufka Yolculuk, her sene dikkat çekici temalarıyla geniş bir kitle tarafından takip ediliyor. Hazırladığı kaynaklar aracılığıyla yarışmacıların okuma alışkanlığı edinmesine ve okuduklarını hayatlarına entegre eden bireylerin gelişimine önemli bir katkı sunuyor.
Ufka Yolculuk ekibi olarak, Hacı Bektaş-ı Velî’nin öğretilerinin günümüzde de rehberlik edici bir nitelik taşıdığına inanıyoruz. Onun insanları birleştirici, farklılıkları zenginlik olarak gören bakış açısı, günümüz dünyasında da büyük bir ihtiyaçtır. Bu nedenle, 12. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmasının konusu olarak Hacı Bektaş-ı Velî ve eseri Makâlât’ı belirlemiş bulunuyoruz.
Her Kategori İçin Ayrı Kitap
Bu senenin eserleri ise şöyle: ilkokul kategorisinde “Maske Düştü”, ortaokul kategorisinde “Zamansızlar Mektebi- Hak Muhafızları”, lise kategorisinde “Yolların Kanunu” ve yetişkin kategorisinde ise “İncinsen de İncitme.”
Sınav Sistemi Değişti
Online olarak tek aşamada gerçekleştirilecek olan yarışmada sıralama tek bir sınavın sonuçlarına göre yapılacak ve bu sıralamada dereceye giren yarışmacılara merkezi ve il ödülleri takdim edilecek.
“Gerçek ödül bilgidir.” felsefesiyle düzenlenen yarışmamızın sonunda, ilk ona giren yarışmacılara büyük derece ödülleri, ilk 300’e giren yarışmacılara çeşitli ödüller takdim edilecektir.
Yarışma kayıtları başladı ve kayıtlar 12 Şubat Çarşamba günü saat 20.00’de sona erecek.
7’den 70’e herkesin katılabildiği yarışma ile ilgili detaylı bilgilere *ufkayolculuk.com* ve kayıt yaptırma sayfasına *ufkayolculuk.com/kayitol* adresinden ulaşılabilirsiniz.