DOĞA SEVERLERDEN “YAŞAR KEMAL SEVGİ YÜRÜYÜŞÜ”

4 Ekim 202481

Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde doğa severler tarafından “Yaşar Kemal Sevği Yürüyüşü”gerçekleştirildi.
Kadirli Deligüz dağcılık ve doğa sporları ihtisas kulübü organizesindeki yürüyüş büyük ilgi gördü.
Türk roman ve hikâye yazarı, şair ve aktivist olan Türk edebiyatının en önde gelen yazarlarından biri olarak kabul edilen ,pek çok ödül almış ve Nobel Edebiyat Ödülü’ne aday gösterilen en ünlü eseri, yaklaşık 32 yılda tamamladığı İnce Memed romanın yazarı merhum Yaşar Kemal anısına Sumbas ilçesinde doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.
Doğa severlerin de büyük keyif aldığı yürüyüşün ardından bir açıklama yapan kulüp başkanı Halim Hallaç, Deli Güz Dağcılık olarak, Türk Edebiyatının kilometre taşlarından Yaşar Kemal adına düzenlenmiş olduğumuz , Çem Kalesi & Taş Köprü Doğa Yürüyüşüne katkılarından dolayı Tarihçi Yurdeer Yanık Hocama, İkramlarıdan dolayı Mehmetli Belediye Başkanmız Sn. Fatih Seyitoğlu Bey ve çalışma arkadaşlarına, Basınımızın güzide temsilcisi Sn. Selçuk Savran Beye, Ahmet Topaloğlu Turizm Otelcilik MATAL müdürü Sn. Serdar Sevmez ve okulumuz öğretmen ve öğrencilerine, kulüp yönetim kurulu üyelerimize ve kulüp üye ve sporcularımıza teşekkürü bir borç biliriz dedi.
Kulüp üyeleri ve doğa severlerin önümüzdeki günlerde de yeni bir rotada doğa yürüyüşü gerçekleştirecekleri belirtildi. Haber : Sevinç Bal